Gimmeland Gaard

Subtitle

                                 Skogen

På Gimmeland Gård intensiverte man granskogplantingen i begynnelsen av 1950. Juletreproduksjon har det vært drevet siden 1970. Feltene ligger lett tilgjengelig til vei de fleste steder, og i begynnelsen av 1980 tok idèen om å tilby selvhogst form.

Det legges vekt på at man skal ha følelsen av å befinne seg i en skog når man går og ser etter sitt spesielle tre, og vi forsøker å la juletrefeltene gli inn som en naturlig del av kulturlandskapet. Vi sørger også for å ha et rikt utvalg av sorter i feltene, og så er det opptil enhver hvor lang de har lyst å gjøre turen!

Et tre tar et sted mellom åtte og ti år på å vokse opp til det man kaller stuehøyde, ca. to meter, og dermed være egnet til juletre. Innen det har nådd denne høyden har det krevd mange år med stell i fom av grunnklipping, forming, avstandsregulering, gjødsling osv. Det er for et håndverk å regne å få fram et tre av god kvalitet, og når en videre legger til planting, ugrasrydding og hogst så forstår man at dette er en arbeidskrevende prosess.

 For bestilling av juletre til bedrifter:

Vi leverer ulike størrelser gran og edelgran.

Ta kontakt for pristilbud via epost: [email protected]

eller Ring Tlf: 55 11 90 07 / Mob: 924 61 138

 

 

Members Area

Recent Photos